19 квітня на базі Державного навчального закладу «Смілянський ЦППРК» відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності учнів з професії «Кондитер» (далі – Конкурс).
У Конкурсі брали участь учні семи професійно-технічних закладів Черкаської області: ДНЗ «Смілянський ЦППРК», «Черкаське вище професійне училище», ДНЗ «Золотоніський професійний ліцей», ДНЗ «Корсунь-Шевченківський професійний ліцей», ДНЗ «Іркліївський професійний аграрний ліцей», «Багатопрофільний центр професійної освіти у Черкаській області», ДНЗ «Звенигородський ЦППРК».
Методист НМЦ ПТО у області Ричкова Світлана Володимирівна урочисто відкрила Конкурс, директор начального закладу Дякон Віталій Максимович привітав учасників Конкурсу.
Учасники Конкурсу виконували теоретичне і практичне завдання.
Під час проведення теоретичного туру майбутні кондитери продемонстрували свої знання з предметів професійно-теоретичної підготовки шляхом тестування.
Критерії оцінювання практичного завдання включали в себе не тільки оцінку смакових якостей виробу, а й підготовку робочого місця, дотримання технології приготування, дотримання правил безпеки праці, норм санітарії та гігієни, оформлення і використання новітніх технологій в приготуванні виробу.
Під час проведення Конкурсу педпрацівники навчальних закладів (супроводжуючі конкурсантів) відвідали краєзнавчий музей міста Сміли та музей-вагон на залізничній станції ім. Т.Г.Шевченка.
Журі, яке очолила Шевченко Тетяна Юріївна, регіональний керівник власного виробництва Полтавського регіону «Рітейл-Тренд» м.Київ, оцінило рівень теоретичних знань і практичних умінь конкурсантів, відзначило смакові якості, сучасний стиль оформлення виготовлених кондитерських виробів.
За рішенням журі перемогу здобула Ткач Ольга (ДНЗ «Смілянський ЦППРК»), яка буде представляти область на ІІІ (фінальному) етапі Всеукраїнського конкурсі фахової майстерності у травні 2017 року.
Всі учасники Конкурсу отримали дипломи та цінні подарунки.
Конкурс вже вкотре, об`єднав учнів та їх наставників однією метою – досягти професійної досконалості, дістати рівня європейської конкурентоспроможності у професії «Кондитер».
Вітаємо переможців! Бажаємо всім учасникам творчих та професійних досягнень!